Basisrecept currypoeder
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor ±6 el currypoeder
- 2 el korianderzaad
- 1 el komijnzaad
- 1 el zwarte peperkorrels
- 2 kl mosterdzaad
- 2 kruidnagels
- 1 kl hele fenegriekzaadjes
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 kl kurkumapoeder
- 1 kl gemberpoeder
Bereiding
- Verhit een gietijzeren pan. Doe daarin koriander-, komijn- en mosterdzaadjes, peperkorrels, kruidnagels en chilipeper. Schud ze voortdurend zachtjes op tot ze een lichtgeroosterd aroma vrijgeven.
- Voeg dan fenegriek, kurkuma- en gemberpoeder toe en verhit nog eens 15 seconden. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Maal in een kruidenmolen tot fijn poeder. Bewaar het currypoeder in blik.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier